Draytek

Produktsortiment av hög kvalitet, tillförlitlighet och enkel administration

Produkter för nätverksutrustning och ledningssystem

DrayTek Corporation grundades 1997 och är en Taiwan-baserad tillverkare av nätverksutrustning och ledningssystem. Från ISDN, VDSL till LTE, DrayTek har alltid strävat efter att förse små och medelstora företag och professionella med pålitliga, snabba och säkra anslutningar. DrayTek har alltid samarbetat med Internetleverantörer över hela världen. Vi tillhandahåller inte bara hårdvaran utan säkerställer också full kompatibilitet. Vi ser till att routrarna får ut det mesta av den lokala internettjänsten. Vårt uppdrag är att leverera högkvalitativa och högintegrerade nätverkstjänster till ett överkomligt pris och vara din pålitliga partner för nätverkslösningar.

Draytek Internet Gateway

DrayTeks Routrar och Internet gateways är fulla med funktioner för att skapa högkvalitativa och säkra anslutningar. De är anpassade för små och medelstora företag som vill ha en bra lösning till rätt pris. Routern tillhandahåller VPN, brandvägg, innehållsfiltrering, lastbalansering, triple-play, VoIP, bandbreddshantering och mycket mer. Det är en integrerad nätverkslösning perfekt för ett litet företag.

VPN

Varje DrayTek VPN-router är utrustad med en processor för AES-, DES- och 3DES-kryptering, och kan därför erbjuda stor VPN-genomströmning samtidigt som all data hålls krypterad. DrayTek VPN Router stöder alla industristandardprotokoll, inklusive GRE, PPTP, L2TP, L2TP over IPsec, IPsec, IKEv2, SSL VPN och OpenVPN. Genom att använda standardprotokollen kan DrayTek Vigor-routrar bygga site-to-site-VPN med andra routrar och passa in i din nuvarande nätverksinfrastruktur. DrayTek VPN tillhandahåller ett användarvänligt gränssnitt för VPN-installation. Det tar bara några få klick att ansluta alla webbplatser, och det finns inget behov av att ändra brandväggsregler och routingpolicyer. Alla VPN-tjänster och funktioner ingår i enheten, användare kan också ladda ner DrayTeks officiella VPN Client gratis, inget abonnemang krävs.

DrayTek SSL VPN-lösning inkluderar en klient-app, ett gratis DrayDDNS-hostname för serveråtkomst och inbyggt servercertifikat. Den integrerade SSL VPN-lösningen är perfekt för små företag. SSL VPN använder TLS och SSL-protokoll, som används i stor utsträckning av alla webbläsare för HTTPS-anslutningar. Därför, även om det finns en brandvägg, så länge HTTPS-trafik är tillåten, kommer SSL VPN att kunna fungera igenom.

DrayTek dynamisk DNS-tjänst (DrayDDNS) erbjuder varje Vigor Router ett värdnamn på domänen drayddns.com. Det är gratis och behöver bara förnyas en gång om året. Med DrayDDNS kan VPN-klienter komma åt routern med ett fast värdnamn som du väljer.

Hotspot Web Portal

DrayTek Hotspot stöder en mängd olika inloggningsmetoder för att möta ditt företags behov, inklusive Facebook Login, Google Login, SMS PIN, Voucher PIN och RADIUS. DrayTek Hotspot stöder även external captive portal authentication. Du kan fortsätta använda den WiFi-marknadsföringslösning du gillar. Varje router kan ha upp till 4 profiler med olika autentiserings- och landningssidesinställningar, och du kan tillämpa var och en av dem på endast valda subnät eller SSID.

Trådlöst WAN

Det här är en funktion tillgänglig i utvalda modeller med ett inbyggt trådlöst gränssnitt. Det gör att det sekundära WAN-nätverket fungerar på det trådlösa gränssnittet istället för Ethernet-porten. På så sätt kan routern fungera som en trådlös klient, ansluta till ett WiFi-nätverk och använda sin internetåtkomst som en av WAN-länkarna. Dessutom kan routern fortfarande acceptera trådlösa klienter och tillhandahålla Wi-Fi-tjänster. Genom att ansluta via WiFi kan routern få tillgång till trådlöst internet från olika håll.

Under internetavbrott kan routern ansluta till en personlig hotspot som är inställd på smartphones, och internettjänsten fortsätter för hela nätverket så länge det finns en fungerande mobildataanslutning. Trådlöst WAN kan vara den snabba lösningen när den fasta telefontjänsten går ner oväntat.

Många internetleverantörer tillhandahåller WiFi-åtkomst på specifika platser, och tillgång till WiFi ingår ofta i internettjänstkontrakten. Medan du köper en 4G LTE-tjänst för routerns trådlösa internetåtkomst tillåter den trådlösa WAN-funktionen routern att ansluta till internetleverantörens trådlösa hotspot när den är tillgänglig och därigenom få en snabbare anslutning över WiFi.

4G LTE Routers

Den klassiska DrayTek VPN-brandväggen med SIM-kortplats, inbyggt 3G/4G LTE-modem och externa antenner ger mobilanslutning utan behov av externa USB-modem. Idealisk för nätverk utan fasta tjänster eller behöver en mobil backup.

DrayTek multi-WAN-routrar gör automatiska failovers mellan WAN-anslutningar. I händelse av ISP-avbrott kommer routern att överföra trafiken till ett annat WAN smidigt. Säkerställ pålitlig internetanslutning och spara dig från kostnaden för nätverksavbrott.

DrayTek Load Balancing Router är en integrerad lösning för nätverk med redundanta internetanslutningar. Det hjälper dig att öka internethastigheten, minska nätverkets driftstopp och få ut det mesta av varje länk. Lastbalansering är standardinställt för Vigor Router. När en WAN-länk är online kommer routern att lägga till den i lastbalanseringspoolen. Ingen konfiguration krävs och inget behov av att förstå de tekniska termerna.

De vanliga modellerna vi säljer är rena utomhuslösningar, där all aktiv utrustning är integrerad med antennen. Strömförsörjning tillkommer. I vissa fall kan det vara av intresse att använda externa antenner för att uppnå den mest optimala lösningen. Kontakta oss för mer information.

De vanliga modellerna vi säljer är rena utomhuslösningar, där all aktiv utrustning är integrerad med antennen. Strömförsörjning tillkommer. I vissa fall kan det vara av intresse att använda externa antenner för att uppnå den mest optimala lösningen. Kontakta oss för mer information.

Vi erbjuder idag Ceragon, Radwin, IO by HFCL och Airvine.

Draytek Switchar

DrayTek erbjuder flera switchmodeller i olika klasser med hög kvalitet och driftsäkerhet. De enklaste har ett webgränssnitt och basfunktioner och de mer avancerade har en omfattande funktionslista. De finns med och utan PoE, från 8 till 54 portar. Hastigheter upp till 2,5 GbE och upplänkar på 10 GbE. DryTek VigorSwitchar är optimerade för video (ONVIF)

Alla VigorSwitches stöder TR-069-protokollet och kan hanteras av DrayTek VigorACS 3 molnbaserad hanteringsplattform. Vid drift i SDN-läge hjälper VigorACS till att utföra fjärrunderhåll till låg kostnad; medan VigorACS i legacy mode även tillhandahåller konfigurationshantering.

DrayTek OpenFlow Switch siktar på SMB-marknaden till en bråkdel av kostnaden och stöder drift under standardläge (som en traditionell L2-switch) och SDN-läge (stöder OpenFlow 1.3). Med denna flexibilitet kan tjänsteleverantörer enkelt byta mellan lägen vid installationer.

Draytek WiFi

En bra trådlös upplevelse inkluderar många aspekter, inklusive enkel installation, sömlös roaming och mer. Från hemmet/SOHO med bara en handfull AP, medelstora kontor med tiotals AP, hela vägen upp till företag med flera filialer, har DrayTek olika managementlösningar som syftar till att göra det enkelt med oavsett scenario.

Management WiFi

Hantering av DrayTek WiFi kan göras på flera olika sätt:

Mesh – För lösningar upp till 7 AP, trådlös förbindelse mellan AP

AP-baserad controller – Upp till 50 AP

Routerbaserad controller – Upp till 50 AP, gästaccess

VigorConnect – Installeras på server, hanteras via webläsare. Upp till 100 enheter, även switchar,

VigorACS – Komplett avancerad NMS för komplexa miljöer. Licensbaserad

Draytek Management

DrayTek erbjuder flera olika modeller av management av deras produkter. Vilken som passar bäst beror på flera faktorer. De enklaste lösningarna passar små WiFi-nät, och de stora kan hantera tusentals routrar och andra produkter. De allra minsta näten kan hanteras i en AP eller router.

Management WiFi

Hantering av DrayTek WiFi kan göras på flera olika sätt:

Mesh – För lösningar upp till 7 AP, trådlös förbindelse mellan AP

AP-baserad controller – Upp till 50 AP

Routerbaserad controller – Upp till 50 AP, gästaccess

VigorConnect – Installeras på server, hanteras via webläsare. Upp till 100 enheter, även switchar,

VigorACS – Komplett avancerad NMS för komplexa miljöer. Licensbaserad

DrayTek VigorACS 3

VigorACS 3 är den senaste versionen av DrayTeks Network Management System (NMS). Den stöder alla nuvarande DrayTek-routrar, accesspunkter och switchar, vilket ger en integrerad plattform för konfiguration, övervakning och hantering.

VigorACS 3 är också kärnan i DrayTeks SD-WAN-lösning. Det är den centrala programvaran där nätverksadministratören kan utföra konfiguration, provisionering och övervakning av routrarna. Med stöd för server load balancing/failover uppfyller VigorACS 3 de flesta av ISP/Enterprise-kraven för server SLA och motståndskraft, och är idealisk som lösning för både offentliga/privata cloudtjänster.

VigorACS 3 fungerar även som Captive Portal Server då många av Vigor Router- och VigorAP-modellerna stöder captive portalfunktioner, att de kan omdirigera LAN klienter till VigorACS 3 för att gå igenom hotspot-inloggningen. Denna funktion är idealisk för detaljhandel, restauranger, kaféer och hotell för att göra WiFi-marknadsföring och lära sig mer om sina kunder för framtida marknadsföringskampanjer.

DrayTek VigorConnect


Lokalt nätverkshanteringsprogram för DrayTek-enheter. Serverbaserad plattform som hanterar upp till 100 enheter, blandat routrar, WiFi och switchar. Automatiskt utskick av konfiguration till nya enheter. Hanteras via webläsare. Mycket enkel och logisk hantering av VLAN, stöd för schemalagd PoE för enkel omstart av t ex anslutna kameror.

Kontakta Johan om du har frågor!

Johan guidar dig när det gäller WiFi-lösningar inomhus och utomhus. Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens WiFi, vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Johan Westlin och svarar gärna på något du undrar över om accesspunkter eller annan trådlös teknik. Kontakta mig gärna.