Routrar för LAN, WAN och LTE

Routrar är nätverksenheter som tillhandahåller internetåtkomst för en webbplats och som ofta kopplar samman två eller flera datornätverk. En avancerad router kommer att ha funktioner som hjälper en administratör att hantera nätverksbandbredd, nätverkssegmentering, säkerhet och routingpolicyer.

Standardiserade routrar - enkla att välja

För att hjälpa till att välja den bästa routern, skapa en lista med nyckelkrav såsom antal gränssnitt och brandväggskapacitet eller en lista med nödvändiga funktioner för VPN, DDNS, QoS och bredbandsfel. Vi hjälper er sedan att välja rätt modell. Våra småföretagsroutrar tillhandahåller de mest nödvändiga standardfunktionerna i en låda.

Industriella routrar är anpassade för krävande miljöer och de kan ofta kommunicera med andra protokoll.

Våra routrar för hemmabruk har anslutning för WAN samt administration via mobilapp. De har även stöd för mesh och har flera LAN-portar. Tillsammans med central styrning kan även andra smarta funktioner kopplas på.

Trådlösa 4G/5G/LTE-routrar ger stor flexibilitet i både konfiguration och hantering, med möjlighet att använda mobilnätet som primär eller backup-anslutning för ökad säkerhet.

Lastbalanserade 4G LTE-routrar

DrayTek erbjuder en rad trådlösa 4G LTE-routrar för att passa många olika miljöer, var och en erbjuder kraftfulla VPN-funktioner, avancerad tjänstekvalitet och innehållsfiltrering. Vissa modeller erbjuder även lastbalansering och Gigabit-prestanda för fast bredband.

En lastbalanserande router är en router som kan använda mer än en internetanslutning samtidigt för att ge internetåtkomst till enheter som är anslutna till den. En av fördelarna med lastbalansering är att det tillåter ett nätverk att använda mer bandbredd än en enskild anslutning kan ge, men det gör också att en webbplats kan få motståndskraft genom att förlita sig på mer än en nätverksanslutning och ta bort en potentiell felpunkt.

En annan fördel med lastbalansering kan vara att dirigera trafik till en annan nätverksanslutning baserat på destinationen som behöver nås. Ett exempel kan vara ett WAN som är anslutet till ett privat nätverk och ett annat WAN som ansluter till det offentliga internet. De bästa lastbalanseringsroutrarna kommer att ge flexibilitet när det gäller lastbalanseringsreglerna som de kan konfigureras med och kommer att stödja flera olika anslutningstyper för att få mångfald så att det är osannolikt att ett nätverksavbrott påverkar flera anslutningar samtidigt.

Routrar i större nätverk har en del andra funktioner och bland annat vissa switchar har stöd för en del olika Routing-protokoll, och det finns en mängd varianter med alltifrån statisk routing till avancerad routing.

Intelligent dirigering av trafik

DrayTeks SD-WAN Network Management-lösning är designad för att intelligent dirigera trafik för det moderna Internet. Stödjer och säkrar, både interna applikationer och molnbaserade applikationer, förenklar hanteringen av VPN och skydd av företagsdata, intuitivt och effektivt över flera webbplatser och WAN-anslutningar, vilket gör det möjligt att enkelt blanda privata nätverk från Internet, samtidigt som känslig trafik hålls åtskild.

Med VigorACS 3 och SD-WAN-kompatibla routrar övervakas anslutningarnas kvalitet dygnet runt för att säkerställa bästa routing och användarupplevelse för kritisk trafik som röst, enskilda applikationer och appar, VPN och e-post. SD-WAN organiserar och förenklar även VPN-anslutningar mellan webbplatser, så att SD-WAN-routrar autonomt kan organisera VPN-anslutningar enkelt och tillförlitligt, med både Hub & Spoke (huvudkontor) och Mesh-konfigurationer som stöds.

Routrar för krävande miljöer

Teltonika erbjuder industriella routrar och gateways med robust design. Våra routrar är utrustade med en mängd olika trådlösa och trådbundna anslutningsalternativ och teknologier, vilket gör dem till ett viktigt verktyg för att koppla samman människor, maskiner och infrastruktur inom de flesta marknadssektorer.

Teltonika Networks RUT-serien är konstruerad för att enkelt kunna användas i utmanande anslutningsscenarier och vårt RutOS baserat på Linux OpenWRT har blivit ett av de mest funktionella routeroperativsystemen på marknaden.

Teltonika Networks TRB-serien är en uppsättning programmerbara M2M-gateways designade för att ansluta en enhet till Internet. Linux-baserade mycket funktionella TRB-enheter kommer med industriella nätverksmöjligheter och en mängd olika gränssnitt som Ethernet, RS232, RS485 eller Inputs/Outputs. Alla våra gateways är 4G LTE-kompatibla och kan anslutas till RMS (Remote Management System) för intuitiv och bekväm fjärrövervakning, konfiguration och kontroll.

Routrar i större nätverk
Vissa switchar har stöd för en del olika Routing-protokoll, och det finns en mängd varianter med alltifrån statisk routing till avancerad routing.

Mercku har routrar för hem och mindre kontor. De går att hantera centralt med hjälp av Merckus mjukvara.

Kontakta Magnus om du har frågor!

Magnus guidar dig när det gäller routrar och säkerhet. Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens WiFi, vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Magnus Hellström och arbetar med WiFi och svarar gärna på något du undrar över. Kontakta mig gärna.

Läs mer om våra leverantörers routrar här:

Switchar med stöd för routing

Routrar för hemmet, ISP:er och småföretag

Industriella routrar, även med 4G och 5G

Routrar för små och medelstora företag. Även med 4G och lastbalansering

5G router för hem och företag med mycket bra prestanda