Radiolänkar

När det är omöjligt att ansluta två eller flera platser via fiber är trådlös punkt-till-punkt- och punkt-till-multipunkt-teknik den enda lösningen

Ett bra alternativ till bredband för stora ytor

Det är inte ovanligt att kostnaden för att lägga fiber blir oöverkomlig, eller att en utmanande och krävande terräng inte tillåter att kabel grävs i marken. Det är dock viktigt att hem och företag fortfarande är anslutna. NoWire levererar den mest avancerade tekniken som finns tillgänglig för punkt-till-punkt- och punkt-till-multipunkt-distributioner med beprövad tillförlitlighet och förstklassig prestanda där det betyder mest.

En PtP- eller PtMP-länk kan användas för att ansluta två eller flera byggnader eller torn för att tillhandahålla backbone för en CCTV eller ett WISP-nätverk. PTP- och PMP-länkar kan också användas för att fungera som en lägre CAP/OPEX-hyrd linjeersättning i både landsbygdsområden och stadsområden med hög densitet. Från offshore, katastrofhjälp eller helt enkelt anslutning av de oanslutna, erbjuder PtP- och PtMP-tekniken utomhuslänkar för de mest ambitiösa och svåra platsinstallationerna.

PtP Punkt-till-Punkt

De vanliga modellerna vi säljer är rena utomhuslösningar, där all aktiv utrustning är integrerad med antennen. Strömförsörjning tillkommer. I vissa fall kan det vara av intresse att använda externa antenner för att uppnå den mest optimala lösningen. Vi erbjuder även lösningar för inomhusbruk, framförallt för områden där det är mycket kostsamt att dra kabel. Kontakta oss för mer information. 

Vi erbjuder idag länkar från Ceragon, Radwin, IO by HFCL och Airvine.

PtMP Punkt-till-MultiPunkt

PtMP består av två delar. Centralt monteras basstationen. De modeller vi erbjuder har en integrerad antenn med en öppningsvinkel på 90 grader, men det finns även enklare med möjlighet att använda externa antenner. Mottagarenheten heter Subscriber Unit, SU. Den finns i ett par olika modeller, samtliga med integrerad antenn. Det finns även en förstärkningsantenn som går att montera i efterhand. Det går att montera 4 sektorer på en mast, vilket ger totalt 360 grader. Planering av frekvensnyttjande är mycket viktigt. Vi erbjuder idag PtMP från Radwin och IO by HFCL.

MultiPunkt-till-MultiPunkt / mesh

Multipunkt-till-Multipunkt kallas vanligtvis för mesh. Mesh är en bra lösning om den är korrekt planerad. Det finns flera olika tillverkare och här spelar det stor roll hur protokollet fungerar i verkligheten. Idag har många vanliga accesspunkter stöd för mesh, och vår erfarenhet är att man får den robusthet man betalar för. Det vanligaste är att man använder 5 GHz för mesh, men lösningar för 60 GHz är på gång. För WiFi-baserade mesh-lösningar är vanligen begränsningen att de klarar upp till tre hopp, och att begränsat antal mesh-noder kan ingå.

Ett mesh-nätverk är enkelt uttryckt ett utbyggt trådlöst nätverk. Ett som sträcker sig över flera så kallade accesspunkter/satelliter, men där samma nätverksnamn används. Detta gör att du snabbt och enkelt kan bygga ett stabilt WiFi-nät med bra hastighet som täcker en större yta. Användarna kan röra sig fritt inom det område som nätverket täcker utan att behöva oroa sig för att anslutningen bryts. De tvingas heller inte växla mellan olika nätverksnamn. Installationen brukar vara enkel. Det krävs sällan speciellt stora förkunskaper för att komma igång. Fler satelliter kan läggas till efter behov, så länge du inte överskrider systemets maxantal.

Enheter med inbyggda, rundstrålande, antenner har vanligtvis en räckvidd upp till ca 100 m. Över större avstånd tillkommer ett behov av antenner till vissa lösningar. Kapaciteten är ca 500 Mbps på 5 GHz.

Vi erbjuder idag mesh-lösningar från Ruckus och Draytek.

Radiolänkar för gruvindustrin

Med rätt produkter och en genomtänkt design kan vi skapa ett högklassigt nätverk för effektiv uppkoppling inom ett större område. 

För att förbättra den operativa effektiviteten, öka produktiviteten och öka den övergripande säkerheten har forskning visat att automation och IT är medlet för att nå dessa mål.
Många företag använder redan fjärrstyrda maskiner, övervakar utrustningens hälsa och vill implementera autonoma transport- och borrsystem. Dessa nya system har skapat en ökning i efterfrågan på högre bandbredd för att stödja video-, data- och VoIP-applikationer.
RADWIN tillgodoser behoven hos dagens moderna gruvföretag och erbjuder lösningar som levererar ultrahög kapacitet och pålitlig trådlös anslutning för att stödja en rad fasta, rörliga och mobila applikationer.

Kontakta Lars om du har frågor!

Lars guidar dig när det gäller allt inom radiolänkar och mjukvaror till dessa. Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens WiFi, vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Lars och arbetar med allt från radioteknik till mjukvaror och svarar gärna på något du undrar över. Kontakta mig gärna.

NoWire erbjuder radiolänk och meshlösningar från: