Ekahau

Ledande lösningar för mätning och planering av WiFi-nät

Ekahau grundades i Helsinki, Finland, år 2000. I början var de helt fokuserade på att ta fram en mjukvara för realtidspositionering i WiFi-nät. Ur detta arbete utvecklades en mjukvara som anpassades för att göra radiomätningar. Idag är bolaget baserat i Reston, Virginia och de har vidareutvecklat produkten till att vara den ledande lösningen för mätning och planering av WiFi-nät. Deras produkter rekommenderas av alla stora tillverkare av WiFi-produkter och de flesta integratörer och operatörer över hela världen.

Ekahau AI Pro är den ledande mjukvaran för planering, mätning, optimering och felsökning av WiFi-nät. Produkten innefattar ett antal delar med lite olika användningsområden. Ekahau Sidekick 2 är en optimerad, bärbar, hårdvara för mätning och insamling.

Ekahau AI Pro

Ekahau AI Pro är en kraftfull mjukvara för planering och AI-stödd design av WiFi-nät. Den är enkel att använda och stöder de senaste standarderna, inklusive WiFi 6E.

Ekahau Private 5G

Ekahau Private 5G är framtagen för planering av 5G, 4G och LTE-nät. Den använder samma bas som Ekahau AI Pro och ger samma fantastiska resultat. Den stöder frekvenser mellan 2,57 GHz till 7,125 GHz.

Ekahau Sidekick 2

Batteridriven enhet för snabb och exakt mätning av radiosignaler. Den innehåller flera radiomoduler för att ge bästa möjliga mätresultat och den inbyggda spektrumanalysatorn skannar alla WiFi-band med 50 svep per sekund. Vi rekommenderar att man kompletterar Ekahau Sidekick med förlängd garanti.

Ekahau Connect Subscription

Ekahau Connect är en prenumerationstjänst för uppdateringar till Ekahau AI Pro. I Connect ingår även ett antal ytterligare funktioner och applikationer.

Ekahau Survey App

Tillsammans med Sidekick och iPhone Autopilot blir mätningarna mycket enklare och snabbare då positionen läses in per automatik. Appen fungerar även med Android, som dock inte erbjuder Autopilot.

Ekahau Analyzer App

Kraftfull validerings- och felsökningsapp för Android och iOS, optimerad för användning med Ekahau Sidekick 2.

Ekahau Insights

WiFi-prestandaanalys med automatisk problemidentifiering för att förbättra nätverkskvaliteten och minimera driftstopp.

Ekahau Capture

Ett lättanvänt verktyg för insamling av data för avancerad analys och felsökning på djupet.

Ekahau Cloud

Samarbeta mellan team och arbeta samtidigt med samma projekt för att dra nytta av personal på plats och externa WiFi-experter.

Ekahau University

Ekahau erbjuder ett antal utbildningar som ger dig kunskaper om hur WiFi fungerar på djupet samt hur du använder Ekahaus produkter på bästa möjliga sätt. 

En ECSE (Ekahau Certified Solutions Engineer) är ett kvitto på dina kunskaper inom WiFi-design.

Ekahau ECSE Design

Grundkursen lär dig hur du designar, optimerar och felsöker WiFi med hjälp av Ekahau. Kursen går igenom RF, förstudier, insamling och analys av data, spektrumanalys och design på alla tre banden, inklusive 6 GHz.

Ekahau ECSE Troubleshooting

På den här kursen fokuseras det på felsökning, med olika metoder, en djupare förståelse för RF och WLAN-protokoll, mer avancerad mätning och WLAN-säkerhet.

Ekahau ECSE Advanced

Här går vi ännu djupare på de mer avancerade delarna av Ekahaus produkter och hur de används för hantera mer komplexa miljöer, mäta signalstyrkor och dämpningar i olika material samt hur du kan arbeta med CAD för att utveckla din planering.

Ekahau ECSE Recertification

Video On-Demand kurs på fem timmar för de som vill förnya sina certifieringar och kunskaper och ta del av de senaste funktionerna på Ekahaus produkter.

Kontakta Lars om du har frågor!

Lars guidar dig när det gäller allt Ekahaus erkända program. Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens WiFi vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Lars och arbetar med allt från radioteknik till mjukvaror och svarar gärna på något du undrar över. Kontakta mig gärna.