Mobotix

Intelligenta IP-kameror

MOBOTIX är inte en klassisk kameratillverkare. Deras kameror ska närmast liknas vid datorer med linser. Kamerorna är smartare än de flesta andra kameror på marknaden. De själva kan spela in lokalt i kameran eller på extern NAS eller PC/Linux-dator. Kameran bestämmer själv vad som ska spelas in. Ingen dyr VMS programvara eller stor server behövs för detta. De har integrerad inspelningsfunktion, rörelsedetektor i bilden och ljud med mikrofon samt högtalare inbyggt. Antalet kameror i varje system kan enkelt och kostnadseffektivt byggas ut liksom lagringskapacitet och anslutningsmöjligheter. Detta garanterar flexibilitet i systemet och låga kostnader för expansion och säkrar investeringen. Mobotix IP-kameror har stöd för intern inspelning såväl som via externa lagringssystem. Kameran hanterar hela databasen utan extra programvara. All inspelning, FTP och e-postfunktioner kan vara tids- och/eller händelsestyrd.

Integrerad intelligens

MOBOTIX IP-videosystem har optimerats för fjärrapplikationer och molnbaserad teknik eftersom kamerorna kan minska bandbredden på videon genom att skala storleken och bildhastigheten. Bilddetaljer är fortfarande tillgängliga tack vare den inbyggda virtuella PTZ-funktionen. Kamerorna lagrar högupplöst video ombord och levererar livebilder med låg bandbredd på begäran och även uppspelning med låg bandbredd. Dessutom kan MOBOTIX-kameror hantera en händelsestyrd videoringbuffert via nätverk eller Internet. Livekanalen och den inspelade videon är mycket säkra eftersom videokrypteringen redan är gjord inuti kameran.

Decentraliserat koncept

Den första MOBOTIX-produkten som släpptes var en IP-kamera med inspelnings- och DVR-hanteringsteknik inbyggd. Det var en världsnyhet. Detta decentraliserade tillvägagångssätt var så revolutionerande att det förändrade videoövervakningsbranschen för alltid. Eftersom kameran var helt självhanterande behövdes för första gången inte längre dyra centrala inspelningssystem. MOBOTIX decentraliserade systemplattformen använder jämförelsevis lite datorkraft, även i megapixelupplösningar, så den är mycket mer kostnadseffektiv och lättare att skala i storlek än traditionella centraliserade system.

Varefter fler kameror läggs till i systemet behöver du bara lägga till mer lagringsutrymme. Inga dedikerade servrar eller inspelningsprogramvarulicenser behövs. Denna lågkostnadslösning med lågt underhåll sparar kunder både i förväg och under systemets livslängd.

Utmärkt bildkvalitet

Bra bildbehandling börjar med fantastisk teknik. För många säkerhetsspecialister är vår innovativa historia legendarisk och anledningen till att de fortsätter att välja MOBOTIX. Varje produkt är noggrant konstruerad med de mest avancerade optiska, elektroniska och tillverkningsteknologier. Vi använder endast CMOS-sensorer av högsta kvalitet och utvecklar bildbehandlingsprogram, vilket gör att våra kameror kan producera exceptionellt skarpa, rena bilder. MOBOTIX-enheterna fulländas kontinuerligt i våra laboratorier i Tyskland.

Kvalitet och pålitlighet

MOBOTIX tillhandahåller högkvalitativa videoövervakningssystem som garanterar omfattande säkerhet i en modern, nätverksansluten värld. Användningsområden inkluderar de mest krävande säkerhetsområdena som fängelser, flygplatser eller fotbollsarenor eftersom MOBOTIX-system inte har några begränsningar vad gäller antal användare eller kameror. Det professionella VMS och videoanalysen är en del av systemutbudet och är gratis utan några licensavgifter. Dessutom är mjukvaruuppdateringar gratis via nedladdning och förvandlar varje MOBOTIX-produkt till en framtidssäker lösning.

End-to-end cybersäkerhet

MOBOTIX Cactus Concept håller dig säker!

MOBOTIX utvecklade det unika kaktuskonceptet för ett tillförlitligt och komplett skydd av videosäkerhetssystem från slut till ände. Skydda dig själv mot allvarliga hackerattacker – med ett intelligent videosystem som är redo att användas, men som också kan stå emot de ständigt föränderliga utmaningarna i vår värld. För en ökad nivå av nätverkssäkerhet och en skyddad zon av integritet, integrerar MOBOTIX IP-kameror många speciella säkerhetsteknologier

MOBOTIX-produkter

MOBOTIX 7

Öppenheten hos MOBOTIX 7-plattformen ger oändliga möjligheter att anpassa din lösning efter dina behov. Systemplattformen MOBOTIX 7 innehåller appar som täcker ett stort antal branschspecifika, individuella krav. Dessutom är plattformen öppen för appar utvecklade av våra partners och kunder. Det är så nya lösningar skapas hela tiden. Möjligheterna växer nu med kundens behov.

MOBOTIX Utomhuskameror

Från Antarktis till Floridas tropiska träsk är MOBOTIX-kameror kända över hela världen för sin tillförlitlighet, även under de tuffaste miljöförhållanden, och bevisar det varje dag. Tack vare sin brist på rörliga delar och unika, multifunktionella design kräver MOBOTIX utomhuskameror ingen ytterligare uppvärmning eller kylning vid temperaturer från -30°C till +60°C. Deras underhållsfria, glasfiberförstärkta hölje skyddar också mot extremt höga luftfuktighetsnivåer, korrosion, föroreningar och direkt solljus.

Tack vare att de drivs med standard PoE ger MOBOTIX videosystem den ultimata energieffektiviteten. Deras speciella Moonlight-bildsensorer och modulära dubbla kamerateknik med separata linser för dag och natt samt intelligent exponeringskontroll minskar strömförbrukningen ytterligare genom att möjliggöra videoinspelning av hög kvalitet även under mycket dåliga ljusförhållanden – utan extra belysning.

MOBOTIX Inomhuskameror

Trots sina extremt låga systemkostnader har våra inomhuskameror alla eftertraktade MOBOTIX-funktioner, såsom hemisfärisk teknologi. Eftersom avstånden är kortare inomhus är ett hemisfäriskt videosystem med fisheye-lins och 360° runtomvy (takinstallation) eller 180° panoramavy (vägginstallation) ofta den mest effektiva lösningen för inomhusövervakning. En enda kamera kan diskret övervaka ett helt rum utan några döda vinklar.

MOBOTIX-kameror kan konfigureras och styras via PC, surfplatta eller smartphone-webbläsare utan att kräva ytterligare programvara. Med hjälp av tillvalet HD-ljudutrustning stöder alla fyra inomhusvarianter tvåvägskommunikation och kan spela in på ett säkert krypterat sätt till det interna SD-kortet. Kamerorna inkluderar även intelligenta videoanalysverktyg för statistik över objekt och människor, heat maps och beteendedetektering.

MOBOTIX Termiska kameror

MOBOTIX termiska teknologi gör både värme och kyla synlig. Det är ett oumbärligt verktyg för brandskydd och för att säkerställa säkerheten för människor och föremål. MOBOTIX värmekameror håller också koll på komplexa processer, såsom produktion och bearbetning, vilket sparar pengar och ökar vinsten.

MOBOTIX MOVE

MOBOTIX MOVE är centralt hanterade kameror med stöd för ONVIF. De kompletterar MOBOTIX standardkameror och har mycket hög kvalitet men till lägre pris. MOVE omfattar 4 olika typer av kameror; PTZ SpeedDome, Bullet, Dome och Hemisperic. Dessa vädersäkra kameror är utrustade med de vanligaste standardfunktionerna, och erbjuder bland annat inbyggd IR-belysning, automatisk växling mellan dag och natt och höghastighets-PTZ.

MOBOTIX Video management

MOBOTIX erbjuder ett antal olika plattformar för hantering av kameror och inspelat material.

MOBOTIX HUB är en öppen plattform som integrerar det ständigt växande utbudet av intelligenta videoanalysverktyg från topputvecklare runt om i världen. MOBOTIX HUB kommer att förändra hur videotekniken används. Det är plattformen som ger dig den perfekta översikten för att säkra, kontrollera och förbättra din verksamhet.

MOBOTIX CLOUD är en smidig och dynamisk plattform som öppnar upp helt nya möjligheter för dig eller ditt företag. Kom åt dina videosystem bekvämt och säkert, var du vill, när du vill. Hantera dina kameror och användare enkelt och effektivt – från vilken enhet som helst, oavsett om du föredrar en smartphone, surfplatta eller PC.

MOBOTIX MxManagementCenter (MxMC) är det kraftfulla, intuitiva MOBOTIX-videohanteringssystemet för Windows och macOS som uppfyller ONVIF-S industristandard. Basversionen av MxMC helt kostnadsfri. I MxMC kan MOBOTIX IoT och MOVE-kameror integreras kostnadsfritt och externa ONVIF-S-kameror eller MOBOTIX-kameror med aktiverad H.264-videocodec kan integreras för attraktiva engångslicensavgifter.

MOBOTIX Videoanalys

MxAnalytics är en kameraintegrerad videoanalys som gör det möjligt att samla in statistiska beteendedata om människor och föremål. Detta görs genom att definiera igenkänningszoner och räkna korridorer. Kameran registrerar sedan hur ofta objektet korsade varje räknekorridor inom en angiven period. Hemisfäriska MOBOTIX-kameror ger de bästa resultaten.

MOBOTIX Systemkomponenter

MOBOTIX erbjuder praktiska tilläggsenheter och moduler för att integrera interna och externa enheter. Dessa inkluderar miljösensorer, infraröd belysning, larmsystem, termostater, kontrollreläer och elektriska drivningar för persienner och bommar. MOBOTIX-lösningen är mycket enklare än många smarta hemkoncept som har icke-kompatibla enheter. MxBus-modulerna, som kan anslutas direkt till våra nätverkskameror via en enkel tvåtrådskabel, och det licensfria kommunikationssystemet, MxBroadcast, tillåter användare att integrera och styra praktiskt taget vilken analog eller digital enhet som helst i videonätverket.

MOBOTIX Accesskontroll

Hemispheric Video Technology utgör kärnan i denna högupplösta dörrstation, som kan spela in hela entréområdet tack vare en 360° fisheye-lins. När dörrklockan ringer upprättas en videoanslutning till en fjärrstation var som helst i världen för tvåvägskommunikation och öppning av dörren. Det modulära systemet gör att dörren kan öppnas säkert utan nyckel via en åtkomstkod, RFID-transponder eller smartphone.

Med hjälp av intelligent videoanalys registrerar dörrstationen misstänkta rörelser och ljud och börjar spela in automatiskt, samtidigt som den skickar ett meddelande till boende eller ett bevakningsföretag.

Kontakta Magnus om du har frågor!

Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens Wi-Fi, vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Magnus Hellström och arbetar med WiFi och svarar gärna på något du undrar över. Kontakta mig gärna.