Ruckus

Högpresterande nätverk med Ruckus Networks

Bäst när det gäller nätverk

För alla hårt arbetande människor i världens mest krävande industrier räcker det inte att nätverket är ”tillräckligt bra”. De behöver nätverk som möter deras organisations krävande behov.

RUCKUS bygger och levererar målstyrda nätverk som presterar i de tuffa miljöerna i de branscher vi betjänar. Tillsammans med våra pålitliga go-to-market-partners ger vi våra kunder möjlighet att leverera exceptionella upplevelser till de gäster, studenter, invånare, medborgare och anställda som räknar med dem.

Ta inte bara vårt ord för det. Vi kan bevisa det.

Ruckus Accesspunkter

CommScope RUCKUS accesspunkter (AP) ger överlägsen anslutning med de senaste WiFi-standarderna. RUCKUS AP fungerar bra i de tuffaste miljöer och utmärker sig med fantastisk prestanda. Varje RUCKUS accesspunkt (AP) är fullspäckad med patenterad teknologi som går långt utöver sina konkurrenter när det gäller stabil uppkoppling med maximal kapacitet.

Vad är det som gör att RUCKUS AP sticker ut?

Det är de avancerade funktionerna som den adaptiva Beamflex+-antennen, som ger starkare signaler på längre avstånd och samtidigt reducerar störningar för kringliggande nät, ChannelFly som utnyttjar maskininlärning för att automatiskt hitta den minst överbelastade kanalen och SmartMesh som tillåter större täckning utan kabel. Sammantaget ger tekniken som finns i RUCKUS accesspunkter snabbare, säkrare och stabilare prestanda.

BeamFlex – Målsökande WiFi-signaler

Traditionella accesspunkter är utrustade med rundstrålande antenner som sänder signalen 360 grader i en statisk täckningscell. Nackdelen med detta är att radioenergin inte nyttjas maximalt, eftersom mycket av signalen skickas i fel riktning från klienten. Denna teknik är ineffektiv i jämförelse med BeamFlex, som i stället fokuserar signalen mot klienten.

Ruckus accesspunkt har multipla och individuellt riktade antennelement. Tillsammans med inbyggd intelligens kan accesspunkten känna av vilka antennelement som ger bäst täckning till den klient som för tillfället kommunicerar och rikta all sin energi dit. BeamFlex-antennen kan alltså rikta täckningen dynamiskt mot varje klient men samtidigt behålla den rundstrålande egenskapen av en traditionell antenn. 

Ruckus AP kan hanteras med olika managementlösningar:

  • Virtual SmartZone
  • Ruckus Cloud
  • Unleashed
  • Fristående

Klicka på bilden för att ladda hem broschyren (pdf)

Ruckus Inomhus-AP

RUCKUS inomhusaccesspunkter (AP) med WiFi 6 (802.11ax), låter användaren ansluta fler enheter till en AP med den senaste tekniken som OFDMA, TWT (Target Wake Time) och MU-MIMO. WiFi 6 gör det möjligt för APs att ansluta med ökad kapacitet och förbättrad täckning och prestanda. Med fler enheter som ansluts och färre APs att hantera, blir nätverken mer kostnadseffektiva och enklare att underhålla.

RUCKUS har en stor portfölj av olika accesspunkter att välja mellan när man designar ett nätverk, vilket innebär att företag kan anpassa sina kostnader genom att dra nytta av den senaste och mest lämpliga tekniken. RUCKUS WiFi 6 APs har inbyggda IoT-radio med BLE- och Zigbee-funktioner, vilket gör att man kan eliminera separata nätverk och förena WiFi och andra tekniker i samma nätverk.

Ruckus R850 – WiFi 6, 8×8 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 5 Gbps backhaul

Ruckus R760 – WiFi 6E, 4×4 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 10 Gbps backhaul

Ruckus R750 – WiFi 6, 4×4 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 2.5 Gbps backhaul

Ruckus R650 – WiFi 6, dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 2.5 Gbps backhaul

Ruckus R560 – WiFi 6E, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 5 Gbps backhaul

Ruckus R550 – WiFi 6, mellanmodell, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+

Ruckus R350 – WiFi 6, instegsmodell, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+

Ruckus H550 – WiFi 6, väggmonterad, 2×2 dual-concurrent AP med 5×1 GbE-portar

Ruckus H350 – WiFi 6, instegsmodell, väggmonterad, 2×2 dual-concurrent AP med 2×1 GbE-portar

Ruckus Utomhus-AP

CommScope RUCKUS utomhusaccesspunkter (AP) ger överlägsen anslutning med de senaste WiFi-standarderna och -teknikerna. RUCKUS AP:er fungerar bra i de tuffaste miljöer och utmärker sig i prestanda inom utomhus-WiFi. Användarna förväntar sig en fantastisk WiFi-upplevelse oavsett om det är på en stadion eller på ett tåg.

RUCKUS Accesspunkter utomhus ger en konsekvent och pålitlig uppkoppling i olika typer av högdensitetsmiljöer. Varje RUCKUS accesspunkt (AP) är fullspäckad med patenterad teknologi som går långt utöver sina konkurrenter. Det som gör att RUCKUS APs sticker ut är de avancerade funktionerna som den adaptiva Beamflex+-antennen, som ger starkare signaler på längre avstånd.

RUCKUS är marknadsledare inom WiFi utomhus och löser många komplexa krav på anslutningsmöjligheter utomhus. RUCKUS fortsätter att ständigt överträffa marknaden4s förväntningar med sina accesspunkter utomhus. Med hjälp av den välbeprövade, unika, tekniken i Ruckus accesspunkter levererar vi en oöverträffar användarupplevelse.

Fördelarna med RUCKUS utomhusaccesspunkter är enkla. Snabb och enkel implementering med one-touch-tekniker som SmartMesh, BeamFlex+ och ChannelFly tar bort komplexiteten och minskar tiden det tar att installera och konfigurera ditt nätverk. RUCKUS utomhus AP är tillgängliga med rundstrålande antenner eller interna riktade antenner, vilket ger dig fler alternativ och flexibilitet.

Ruckus T750 – WiFi 6, 4×4 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+, omniantenn och 2.5 Gbps backhaul

Ruckus T750SE – WiFi 6, 4×4 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ 120-graders sektorantenn och 2.5 Gbps backhaul

Ruckus T350c – WiFi 6, instegsmodell, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och omniantenn

Ruckus T350d – WiFi 6, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och omniantenn

Ruckus T350SE – WiFi 6, 2×2 dual-concurrent AP med MU-MIMO, BeamFlex+ och 120-graders sektorantenn samt uttag för extern antenn

Ruckus ICX switchar

Fördelarna med att använda CommScope RUCKUS ICX-switchar är att de levererar en stabil, säker och skalbar nätverkslösning som stödjer de växande nätverksbehoven. RUCKUS ICX-switchar med hög PoE-budget och stöd för PoE+ och PoE++ kommer att driva nästa generations enheter. RUCKUS ICX-switchar fungerar sömlöst för att förenkla nätverket och förbättra säkerheten.

Alla CommScope RUCKUS ICX-switchar erbjuder 10 GbE eller 25 GbE upplänksalternativ på ingångsnivå och 40 GbE och 100 GbE på mellannivå för att eliminera flaskhalsar mellan skåpen och säkerställa pålitlig användarprestanda i trådlösa miljöer med många användare. ICX-switchar fungerar tillsammans med RUCKUS accesspunkter (APs), RUCKUS Cloud och RUCKUS SmartZone-kontroller för att tillhandahålla en kostnadseffektiv lösning med gemensam managementplattform.

Ruckus ICX Switchar översikt

RUCKUS ICX är en bred portfölj av stackningsbara switchar för att möta kraven på alla vertikala marknader, med enkelt gränssnitt och kombinerad hantering av trådlöst och trådbundet nätverk. Varje ICX-switch med PoE stöder standard PoE (802.3af; 15W) och PoE+ (802.3at; 30W) samt PoE++ (802.3bt; 90W) varje ICX-switch kan ge ström till de mest krävande miljöerna.

Ruckus ICX 7150-serien är stackningsbara accesswitchar, och de finns både med och utan PoE, från 12 till 48 portar. Hastigheter upp till 2,5G, upplänkar upp till 4 x 10G, vissa modeller stöder statisk routing.

Ruckus ICX 8200-serien är nästa generations accesswitchar. De är stackningsbara, finns med och utan PoE, från 8 till 48 portar, även endast SFP-portar. Hastigheter upp till 2,5G, upplänkar upp till 4 x 25G, statisk routing.

Ruckus ICX 7550-serien är stackningsbara mellanklasswitchar för access och aggregation. De finns i flera olika modeller med 24 eller 48 portar med hastigheter upp till 10G samt PoE som tillval, även med endast 24 eller 48 SFP-portar. Upplänkar upp till 100G, L3-routing och MACSEC som tillval.

Ruckus ICX 7650-serien är stackningsbara High-End-switchar för access, aggregation och core. De finns med 48 portar, med hastigheter upp till 10G, samt PoE. Upplänkar upp till 100G, L3-routing och MACSEC som tillval.

Ruckus ICX 7850-serien är stackningsbara High-End-switchar för core och aggregation. De finns från 48 x 10G till 32 x 100G. L3-routing och MACSEC som tillval.

Ruckus ICX Fiberswitchar

Fiber erbjuder robust och pålitlig hastighet över nätverksinfrastrukturen. Med CommScope RUCKUS ICX-switchar kan du effektivt köra från 10, 25, 40 eller 100 Gigabit hastigheter. Den största fördelen med fiber är att du kan gå upp till 100 Km och om du använder multimode kan du gå upp till 300 meter med 10 Gigabit.

Med fiberswitchar kan du inte bara ha hastighetsfördelen, utan det är ett flexibelt tillvägagångssätt som gör att du kan köra ditt nätverk på 1 Gigabit/10 Gigabit eller ännu snabbare. Detta är den mest mångsidiga CommScope RUCKUS-switchlösningen som kan hålla igång din verksamhet länge utan att behöva uppgradera alltför ofta.

Ruckus ICX 7550-24F – 24 x 1G/10G SFP+ with 2-ports 40/100 Gbps Uplink/Stack QSFP28

Ruckus ICX 7550-48F – 36 x 1G SFP, 12 x 10G SFP+ with 2-ports 40/100 Gbps Uplink/Stack QSFP28

Ruckus ICX 7650-48F – 48 x 1G/10G SFP+ with 4 x QSFP28 (either 2x100GbE or 4x40GbE)

Ruckus ICX 7850-48F – 48 x 1G/10G/25G SFP28 with 8 x QSFP28

Ruckus ICX 7850-32Q – 32 x 100G QSFP28

Ruckus ICX Multi-Gigabitswitchar

RUCKUS ICX 7150-C10ZP, ICX 7150-48ZP, ICX 7550 24/48ZP och ICX 7650-48ZP är designade för att hantera nästa generations WiFi 6/6E trådlösa teknologier och framtida trådlösa tekniker. Dessa ICX-switchar stöder 803.2bz-standarden och erbjuder 2.5 GbE-portar eller 2.5/5/10 GbE-portar (på ICX 7150-C10ZP, ICX 7550 och ICX 7650) för att ansluta multigigabit-AP med ökade datahastigheter.

Den här nya tekniken ger upp till 10 gånger bandbredden jämfört med vanligt Gigabit Ethernet på standard Cat6 kablar, vilket minskar det totala antalet länkar som behövs mellan switchar och AP och de optimerar trådlös prestanda och skalbarhet. Med ökad efterfrågan på trådlösa hastigheter kommer ICX multigigabit-switcharna se till att de kommer leverera kraften nu och i framtiden.

Ruckus ICX 7150-C10ZP – 2 x 100/1G/2.5/5/10G PoH, 6 x 100/1G/2.5G PoE+ ports, 2x 10G SFP uplink-ports, 240W PoE budget

Ruckus ICX 7150-48ZP – 16 x 100/1G/2.5G PoH ports, 32 x 10/100/1G PoE+ ports,   2-8 x 10G SFP+

Ruckus ICX 7550-24ZP – 12 x 100/1G/2.5/5/10G PoH, 12 x 10/100/1G/2.5G PoH ports with 2-ports 40/100 Gbps Uplink/Stack QSFP28

Ruckus ICX 7550-48ZP – 12 x 100/1G/2.5/5/10G PoH, 36 x 10/100/1G/2.5G PoH ports with 2-ports 40/100 Gbps Uplink/Stack QSFP28

Ruckus ICX 7650-48ZP – 24-port 100M/1G/2.5G/5G/10G POH, 24-port 10/100/1GbE PoE+ with 4-ports 40/100 Gbps Uplink/Stack QSFP28

Ruckus Network Management

CommScope Ruckus erbjuder en rad managementlösningar för trådbundna och trådlösa nätverk, inklusive Ruckus Cloud, nätverkskontroller och kontrollerlösa lösningar.

CommScope Ruckus har en av de största management- och kontrollportföljerna i branschen och erbjuder en rad klassledande produkter och lösningar för att möta alla affärsbehov. Ruckus fokus är att förbättra den operativa effektiviteten genom att sammanföra de trådbundna och trådlösa nätverken på en plattform.

Ruckus erbjuder olika enkla molnbaserade nätverksplattformar med Al-stöd där ditt företag kan välja mellan det publika och privata molnet. Ruckus erbjuder också andra alternativ för controller eller controllerlösa lösningar, med plattformar som SmartZone, Unleashed och Ruckus Cloud.

Ruckus Cloud

RUCKUS Cloud är en AI-stödd nätverkshantering-som-en-tjänst-plattform som gör det möjligt för IT att leverera exceptionella användarupplevelser. Med RUCKUS Cloud kan slimmade IT-organisationer enkelt tillhandahålla, hantera, optimera och felsöka ett trådbundet och trådlöst högpresterande företagsnätverk via ett enda webbgränssnitt eller mobilapplikation.

Ruckus SmartZone

Ruckus SmartZone-nätverkscontroller förenklar nätverksinstallation och -hantering, förbättrar säkerheten, minimerar felsökning och förenklar uppgraderingar för nätverk byggda på RUCKUS accesspunkter och switchar. Det stannar inte där. Oavsett om du bygger komplexa multigeo-nätverk eller levererar managerade nätverkstjänster i flera nivåer, levererar SmartZone-nätverkscontroller skalbarhet, flexibilitet och öppenhet för att stödja de mest sofistikerade driftsättningsscenarierna.

Ruckus Unleashed

Ruckus Unleashed är en högpresterande, lättinstallerad, lätthanterlig och prisvärd portfölj av accesspunkter. Med inbyggd kontrollfunktion behöver du inte investera i en separat controller. Du kan hantera hela ditt nätverk från din telefon eller webbläsare. Behöver du installera på flera platser? Hantera alla dina WiFi-nätverk från ett ställe genom Unleashed Multi-Site Manager.

Ruckus Network Analys och Rapportering

RUCKUS Analytics är en molntjänst för nätverksanalys och säkerhet. Den drivs av maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) och ger en omfattande insyn i driften av ditt RUCKUS-nätverk.

RUCKUS Analytics är en molntjänst för trådbunden och trådlös övervakning som hjälper IT att öka effektiviteten och förbättra användarupplevelsen. Med de rätta verktygen för nätverksanalys kan de hålla jämna steg med problem med användaranslutningar och uppfylla sina SLA. RUCKUS Analytics levererar kraftfull nätverksanalys för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt RUCKUS-nätverk.

RUCKUS Analytics stöder SmartZone och RUCKUS Cloud kontroll- och hanteringsarkitekturer. Kunder kan välja att utse en tredje part – till exempel en RUCKUS leverantör av nätverkslösningar – för att administrera deras konto. Tjänsteleverantörer (MSP) kan hantera flera slutkunders RUCKUS Analytics-konton från sitt eget konto.

Varför Ruckus Cloudpath?

Ökad säkerhet för nätverket, enheter, användare och data!

RUCKUS Cloudpath skapar en fantastisk slutanvändarupplevelse och minskar antalet helpdesk-förfrågningar relaterade till nätverksåtkomst genom att tillhandahålla en intuitiv och enkel onboarding-upplevelse utan inblandning från IT-avdelningen.

Cloudpath installerar ett digitalt certifikat för nätverksautentisering, vilket gör att användare kan ansluta igen utan att behöva ange sina referenser. Gästanvändare får tillgång till en inloggningsportal och får inloggningsuppgifter via SMS, email eller utskriven lapp.

Nätverksaccess för BYOD-användare

RUCKUS Cloudpath hjälper till att ansluta enheter till nätverket med sina intuitiva självhjälpsmöjligheter. Med den enkla onboarding-portalen i Cloudpath kan alla enheter ansluta utan IT-inblandning och användarupplevelsen blir en snabb och pålitlig anslutning.

BYOD-användare får initialt tillgång till initiala inloggningsuppgifter. Systemet installerar sedan ett digitalt certifikat på enheten så att användare autentiseras sömlöst från den punkten och framåt – utan att behöva ange ett WiFi-lösenord igen.

Enkelt gästaccess-WiFi

RUCKUS Cloudpath fungerar med alla vertikaler och branscher, oavsett om det är skolor, hotell eller publika platser. Dess snabba självbetjäningsfunktion säkerställer att användare får snabb åtkomst, med möjligheter att till och med förkonfigurera sina enheter innan de anländer till en platsen. Gästanvändare registrerar sig helt enkelt för internetåtkomst via en intuitiv portal och får inloggningsinformation via SMS, e-post eller en kupong.

Fördelar med Ruckus Cloudpath

Säkerhet – Ruckus Cloudpath ökar säkerheten för nätverket, enheter, användare och data.

Stöd för flera nätverksleverantörer – Synlighet och kontroll över enheter i nätverket – möjligheten att återkalla åtkomst

Certifikatshantering – Inbyggd omfattande Certificate Authority (CA), låter dig skapa och hantera din egen Public Key Infrastructure (PKI)

Enkelt för användare – Enkel självbetjäningsfunktion säkerställer att användarna får nätverksåtkomst snabbt och säkert – utan hjälp av helpdesk.

Enkel policyhantering för nätverksaccess – Ruckus Cloudpath låter dig definiera och hantera policyer som styr nätverksåtkomst för alla användare

Tredjepartsintegration via API – För förbättrad säkerhet och användarupplevelse går det att integrera Cloudpath mot andra mjukvaror

Ruckus Network Access och Policyhantering

CommScope RUCKUS Cloudpath är ett registreringssystem som ger säker nätverksåtkomst för Bring Your Own Devices (BYOD), gästanvändare och IT-ägda enheter. Cloudpath säkrar en nätverksanslutning med WPA2/WPA3, genom att skydda data mellan enheterna och accesspunkterna med kryptering. Cloudpath användaren en fullständig överblick och kontroll över varje enhet som är ansluten till nätverket.

Cloudpath kontrollerar säkerhetstatusen för varje enhet som ansluter till nätverket. Det gör det möjligt för administratörer att hantera och skapa policyer så att varje användare bara ser de nätverksresurser de borde se. Cloudpath associerar varje enhet med sin användare, vilket gör att du kan ta bort åtkomst för användaren när som helst, särskilt när en BYOD-användare lämnar en organisation.

Ruckus Smart Cell Insight

SmartCell Insight är programvara som levererar detaljerad rapportering och informativa instrumentpaneler för ditt RUCKUS-nätverk. Programvaran ger dig en överblick över ditt nätverk över en mängd olika dimensioner, inklusive nätverksinventering, klienttillstånd, radioanvändning, switchdetaljer, AP-detaljer och mer. Förberedda rapporter låter dig komma igång snabbt. Data Explorer-verktygen ger dig flexibel åtkomst till ditt nätverksdatalager och möjligheten att anpassa paneler som uppfyller dina krav. Du kan skapa och placera informationspaneler med dra-och-släpp för precis de vyer du vill ha.

Programvaran har virtualiserad distribution, antingen på plats eller som en kundhanterad molnbaserad instans. Det inkluderar lagring för upp till tre år av data för upp till 100 000 åtkomstpunkter och miljontals klienter.

Kontakta Magnus om du har frågor!

Vi tillhandahåller den teknik och hårdvara som krävs för nästa generationens WiFi vilket ger förbättrade hastigheter, bättre prestanda och bättre säkerhet.

Slide

Hej, jag heter Magnus Hellström och arbetar med WiFi och svarar gärna på något du undrar över. Kontakta mig gärna.